Een marktplaats website beginnen om online inkomsten te genereren

Geplaatst op 06-05-2022

Wilt u een marktplaats site starten? Dan zijn daarvoor in eerste instantie een geschikt domein en webhosting nodig. Wilt u de website niet zelf programmeren, dan is het aan te raden om een marktplaats PHP script te installeren op uw hosting pakket. Daarmee krijgt u een volledige advertentie site tot uw beschikking, waarop adverteerders zich kunnen registreren en advertenties kunnen plaatsen.

Het script dat wordt geleverd door Vrolijk Internet Services, is uitgerust met een afgeschermde omgeving waarop u als beheerder kunt inloggen. Vanuit deze omgeving kunt u de website volledig naar eigen wens aanpassen. Zo kunt u als beheerder binnen de afgeschermde omgeving categorieën aanmaken waarbinnen de advertenties op uw website kunnen worden geplaatst. U kunt bij categorieën instellen dat het geld kost om in de categorieën te plaatsen. Per afzonderlijke categorie kan daarbij een prijs voor de plaatsing van een advertentie worden ingesteld.

Ook kunt u met de beheeromgeving eenvoudig extra pagina’s aanmaken op uw marktplaats site. Bijvoorbeeld een pagina waarop u de algemene voorwaarden plaatst. Deze pagina is even eenvoudig binnen het navigatiemenu toe te voegen voor u als beheerder als u het script van Vrolijk Internet Services aanschaft. Adverteerders kunnen een account op uw site aanmaken waarmee zij eenvoudig advertenties kunnen plaatsen. Wanneer er op een advertentie wordt gereageerd met een bericht, ontvangt de adverteerder automatisch een e-mail.

Er zijn daarnaast verschillende uitbreidingen op het script te verkrijgen. Een voorbeeld is een uitbreiding waarmee gebruikers zoekopdrachten op uw marktplaats site kunnen bewaren en een e-mail krijgen zodra een advertentie voldoet aan de zoekopdracht. Een andere uitbreiding voegt het internetadres van uw marktplaats website automatisch toe aan alle afbeeldingen die adverteerders plaatsen. Zo kunt u de afbeeldingen beveiligen tegen kopiëren. En zo zijn er meer extensies die zeer eenvoudig bovenop het Marktplaats Script te installeren zijn om extra functies toe te voegen.